Eix Gran de Gràcia

Eix Gran de Gràcia

Arrenca la XVI edició de Folk als Mercats!

24 de gener de 2023

Folk als Mercats és una col·laboració entre l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona i el Centre Artesà Tradicionàrius que dóna a conèixer als quatre mercats de Gràcia la música folk i el treball de tots aquests grups. 

Les passejades pels Mercats de Gràcia són una cita ineludible del Tradicionàrius, un retrobament ple d’emocions i il·lusions amb els comerciants amics i els clients fidels. Els mercats que acolliran aquestes sessions musicals són: el Mercat de la Llibertat, el Mercat de l’Abaceria, el Mercat de l’Estrella i el Mercat de Lesseps.

Enguany, els grups que hi participaran seran: 

28 de gener: XEREMIERS I GLOSADORS DE MALLORCA I CATALUNYA. Foguerons de Sant Antoni a Gràcia, 30 anys. Mercat de la Llibertat, Mercat de l’Abaceria, Mercat de l’Estrella i Mercat de Lesseps. Se celebraran els 30 anys de Foguerons de Sa Pobla a Gràcia i ens retrobarem amb els glosadors i xeremiers de Mallorca i Catalunya que passejaran pels mercats de la Vila amb les seves melodies i cants per gaudir de la música i la glosa de les Illes. 

18 de febrer: TALLER DE CANÇÓ DEL CAT. Mercat de la Llibertat i de Lesseps. Els alumnes del taller de cançó del CAT, liderats per Xavi Rota,  passejaran pels mercats de Gràcia i amenitzaran el dissabte al matí als compradors. 

11 de març: NAMORALA PANDERETEIRAS. Mercat de l’Abaceria i Mercat de l’Estrella. Galícia, com la majoria dels territoris, no s’entén sense la seva música tradicional, en la qual la dona ha tingut un paper molt destacat. Galícia és una dona, un matriarcat, un territori on la tradició oral li ha dedicat moltes cançons i poemes. Les Namorala Pandereteiras han fet un recull d’alguns temes tradicionals o d’inspiració tradicional on la dona és protagonista.

Ajuntament de Barcelona

Els nostres socis

FLOR DE LIS
FARMACIA PI
ELECTRONORMA
HERMANOS JURADO
ESPAI MOSAIK
Carregant...
x
X