Eix Gran de Gràcia

Eix Gran de Gràcia

Barcelona acollirà la I Jornada Internacional de Comerç Emblemàtic en Ciutats Europees

4 de març de 2023

El proper dimarts 7 de març, se celebrarà a la Llotja de Mar la I Jornada Internacional de Comerç Emblemàtic en Ciutats Europees, una iniciativa organitzada per l’Ajuntament de Barcelona que comptarà amb la representació de ciutats com París, Roma i Lisboa.

A la trobada hi participaran representants institucionals de diverses ciutats amb l’objectiu de posar en comú les pràctiques que es duen a terme a cada territori amb aquests establiments comercials emblemàtics, que són patrimoni cultural, comercial i històric d’Europa. Per part de la ciutat de Barcelona, es presentarà la Declaració sobre la preservació i promoció dels establiments comercials emblemàtics.

L’esdeveniment té la finalitat de crear estratègies conjuntes entre la capital catalana i les ciutats de París, Roma i Lisboa per preservar el patrimoni comercial europeu, i es busca reflexionar i debatre sobre la preservació i la promoció del comerç emblemàtic.

La regidora de Comerç, Mercats i Consum de l’Ajuntament de Barcelona, Montserrat Ballarín, ha posat en valor que “les polítiques que estem desenvolupant a la ciutat en matèria d’establiments emblemàtics ens converteixen en un referent a nivell internacional” i ha afegit “considerem essencial compartir experiències amb d’altres ciutats europees que també hi treballen de manera ingent per tal de poder abordar de la millor manera possible la preservació d’aquest patrimoni”.

La jornada estarà formada per taules rodones i ponències que tractaran sobre les oportunitats i reptes que suposa comptar amb comerç emblemàtic a les ciutats europees; Europa i el comerç emblemàtic; i les bones pràctiques en la gestió d’aquest. A més, també es presentarà l’Informe del Grup Europeu de Treball sobre Ciutats Europees i Comerç.

L’acte comptarà amb la intervenció de ponents nacionals i internacionals, així com amb la participació institucional del Parlament Europeu. Posteriorment, durant la tarda, es durà a terme el programa cultural amb activitats vinculades al comerç emblemàtic.

La Jornada va dirigida al teixit comercial de Barcelona i, especialment, als establiments comercials emblemàtics, però està oberta a institucions de tots els nivells i a la ciutadania.

Consulta el programa i el formulari d’inscripció a www.barcelona.cat/comercosemblematics

Mercats de Barcelona

Els nostres socis

IL FUOCO PIZZERIA
SURKANA
ELEVATE CHIROPRACTIC
ARC IRIS
ESPAI MOSAIK
ARCOPEDICO
Carregant...
x
X