Eix Gran de Gràcia

Eix Gran de Gràcia

El gran recapte incrementa les donacions en un 22%

3 de gener de 2023

La 14a edició ha pogut recuperar la il·lusió de la recaptació física d’aliments amb una important mobilització ciutadana.

Els Bancs dels Aliments són a punt de tancar la 14a edició del Gran Recapte, que enguany ja ha assolit una recaptació de 4,6 milions d’euros, una xifra que supera en un 22% la xifra aconseguida en la passada edició.

Aquest resultat ha estat possible, un cop més, gràcies a l’ajuda i el compromís de la ciutadania. Després de dos anys, en què la pandèmia va obligar a transformar el model i a centrar-se en les donacions monetàries, la 14a edició ha pogut recuperar la il·lusió de la recaptació física d’aliments amb una important mobilització ciutadana.

La donació física d’aliments s’ha combinat amb diferents modalitats de col·laboració, com les donacions directes a la web www.granrecapte.com, el BIZUM, les donacions monetàries a les línies de caixa dels establiments o l’adquisició de vals bescanviables al petit comerç. Els Bancs dels Aliments han constatat que, en el cas dels establiments, el valor de la donació física d’aliments supera el de les aportacions de diners.

La catorzena edició del Gran Recapte ha tornat a posar de manifest que, tot hi ser una campanya impulsada pels quatre Bancs dels Aliments, és una acció de solidaritat col·lectiva només possible gràcies a l’ajuda i el compromís de les més de 19 mil persones que s’han sumat com voluntàries.

Lluís Fatjó-Vilas, President del Banc dels Aliments de Barcelona, en nom dels quatre Bancs dels Aliments catalans,  ha volgut reiterar “l’agraïment a totes les persones voluntàries i donants, així com l’esforç fet per la ciutadania per a fer donacions en un context d’inflació en què els preus dels aliments s’han incrementat un 15% de mitjana, al llarg d’aquest 2022”. També ha instat a “no abaixar la guàrdia de cara al 2023 en un tema tan cabdal com és la garantia d’accés a una alimentació saludable, cada cop  més amenaçada”.

Ajuntament de Barcelona

Els nostres socis

CLÍNICA VETERINÀRIA MARÍN
MAS FOOD LOVERS
CULINARIUM
FARMACIA PI
PUNTO BLANCO
Carregant...
x
X