Eix Gran de Gràcia

Eix Gran de Gràcia

L’Ajuntament agrupa en un únic mapa els gairebé 800 recursos que hi ha a Barcelona per millorar la salut

7 de febrer de 2023

Cerca Salut Barcelona permet trobar en una sol mapa tots els punts de la ciutat que contribueixen al benestar, la salut i la cura de les persones.

El web cercasalut.barcelona està destinat tant a la ciutadania com a professionals que vulguin informar d’aquests recursos i permet fer cerques per paraules clau.

L’Ajuntament de Barcelona ha agrupat en un únic mapa digital les activitats i recursos que hi ha a la ciutat per millorar la salut, el benestar i les cures de les persones, per exemple els espais que ofereixin classes d’esport a l’aire lliure o bé associacions enfocades a la nutrició i la bona alimentació. La nova eina agrupa ara per ara uns 800 actius, tot i que està pensada per anar incorporant i actualitzant tots aquells que ja existeixen o que es vagin creant. L’eina Cerca Salut es pot consultar a través del web cercasalut.barcelona i permet fer recerques per paraules clau, temàtiques o territori de realització, a banda d’incorporar una eina de traducció simultània per facilitar l’accés al contingut de la plataforma en qualsevol idioma. La nova eina ha estat impulsada pel departament de Salut de l’Ajuntament, en col·laboració amb el Consorci Sanitari de Barcelona (CSB) i l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB).

Entre els mesos d’octubre i desembre, Cerca Salut  ha rebut més de 7.000 consultes, d’entre les quals el 20% tenia a veure amb la temàtica de la soledat i l’aïllament social. El benestar emocional i la resiliència o bé els problemes de salut mental són els altres àmbits que han protagonitzat el major nombre de consultes. Ara mateix hi ha registrades 325 organitzacions diferents de la ciutat, les quals poden anar actualitzant els actius publicats per fer de l’eina quelcom viu i en constant renovació per oferir informació propera i actual a la ciutadania i que així sigui el més útil possible.

El mapa Cerca Salut que agrupa actius, activitats i recursos és una eina que vol recollir tots els serveis que es presten a la ciutat i que contribueixen al benestar, la salut i la cura de les persones. Per això està pensada perquè la pugui consultar qualsevol persona o bé perquè professionals dels diferents àmbits puguin assessorar o informar d’aquesta possibilitat, així com perquè puguin derivar o fer una prescripció social a les persones usuàries. La web incorpora totes les activitats i recursos d’organismes que són complementaris a les activitats assistencials ordinàries i de tipus individual o grupal del sistema de salut, serveis socials i educació. Totes aquestes activitats, a més a més, tenen absència d’ànim de lucre, ja siguin els tallers que es realitzen en centres cívics municipals, casals de gent gran o bé associacions i entitats que treballen en aquest àmbit. Així doncs, el Cerca Salut pot ser útil perquè una persona cuidadora pugui obtenir informació de les entitats que treballen en l’àmbit de la malaltia de la persona a la qual cuiden o bé per trobar activitats esportives adaptades a infants amb algun grau de discapacitat física, per posar només dos exemples concrets.

L’accés a aquests recursos pot ser directe o bé a través de la prescripció o derivació de professionals del sistema sanitari, social o comunitari, i per tant no inclouen més restriccions que les pròpies de cada activitat que es desenvolupa en aquests punts. La intenció amb el Cerca Salut és que cada organització posi a disposició de la ciutadania totes les activitat que realitza per millorar el benestar, la salut i la cura de les persones, a través d’una intranet col·laborativa en què les organitzats puguin crear i gestionar les seves activitats perquè les dades que hi apareixen es mantinguin actualitzades. L’Ajuntament, per la seva banda, es compromet a vetllar perquè tots els actius publicats segueixin criteris ètics i de respecte dels Drets Humans, reservant-se el dret de rebutjar i anul·lar actius o entitats que no respectin aquestes condicions.

Ajuntament de Barcelona

Els nostres socis

CASAS OUTLET
JOIERIA FINA GARCIA
MARCS PALOU
ELECTRONORMA
CASAS
Carregant...
x
X