Eix Gran de Gràcia

Eix Gran de Gràcia

Publicades les bases de les subvencions per a la digitalització del comerç dels fons Next Generation

14 de desembre de 2022

El passat 29 de novembre es van publicar les bases reguladores de les subvencions en l'àmbit de les activitats de comerç al detall, i de les associacions i entitats de comerç – NextGenerationEU. L’objectiu dels ajuts és impulsar la competitivitat i la modernització, a través de la transformació digital i sostenible de les petites i mitjanes empreses.

Podran ser beneficiàries d’aquestes subvencions: 

 • Les persones professionals autònomes donades d’alta en el règim especial dels treballadors per compte propi o autònoms, titulars d’un establiment de comerç al detall.
 • Les petites i mitjanes empreses titulars d’un establiment de comerç al detall, donades d’alta en el cens de l’impost d’activitats econòmiques.
 • Les entitats territorials, gremis i entitats sectorials de comerç sense ànim de lucre i les associacions de mercats municipals sedentaris i no sedentaris. 

En l’àmbit de les empreses de comerç, la persona beneficiària ha de tenir com a mínim un establiment a peu de carrer a Catalunya. 

Queden excloses explícitament les empreses fabricants i majoristes que no realitzen venda al detall.   

Seran subvencionables les següents actuacions: 

En l’àmbit de les empreses de comerç: 

 • Projectes de noves tecnologies dirigides a millorar diferents àrees de l’estratègia comercial en línia i de comunicació, del model de negoci i de l’experiència de compra, per exemple, la millora de l’atenció, relació i coneixement de la clientela, despeses relacionades amb implementació de solucions de ciberseguretat o pel desenvolupament d’aplicacions informàtiques.  
 • Despeses referides a la transformació del punt de venda, com la digitalització de la gestió del comerç, la transformació digital del comerç no sedentari o l’adquisició de mobiliari tecnològic i eines tecnològiques per a l’establiment físic.  
 • Despeses relatives a la sostenibilitat i a l’economia circular com l’adopció de noves tecnologies per disminuir els costos i l’impacte ambiental o la instal·lació de sistemes digitalitzats de punts de recollida. 

En l’àmbit de les entitats i associacions de comerç: 

 • Millora de l’atenció, relació i coneixement de les persones consumidores i la seva fidelització. 
 • Inversió en canals digitals de les associacions.  
 • Publicitat i comunicació en mitjans o suports digitals. 
 • Mètriques i anàlisis de mercat.
 • Solucions de ciberseguretat a nivell associatiu.
 • Adquisició de mobiliari i eines tecnològiques.
 • Formació destinada a millorar l’ús i gestió d’eines tecnològiques en el comerç, màrqueting digital, tècniques de fidelització i explotació i anàlisi de dades vinculats a la venda online.  

L’ajut atorgat té el caràcter d’import màxim i consistirà en una aportació única per persona beneficiària de fins el 80% de les despeses subvencionables amb un màxim de 75.000 euros.  

La inversió mínima és de 2.000 euros.

Propera convocatòria

Properament es publicarà la convocatòria per presentar sol·licituds. Consulteu les bases reguladores

Generalitat de Catalunya

Els nostres socis

CULINARIUM
PAMPLING
HERMANOS JURADO
SMELLME
ORIENT EXPRESS
ARCOPEDICO
Carregant...
x
X