Eix Gran de Grācia

Eix Gran de Grācia

SENSE LLUM NO HI HA COMERĮ

28 d'octubre de 2022 - General

Amb aquesta imatge en negre, Barcelona Comerç ha donat el tret de sortida de la convocatòria d’apagada de llum als comerços de Barcelona, amb partipació de botigues de tota la ciutat.

Èxit de la convocatòria, a la pràctica totalitat dels eixos comercials agrupats a Barcelona Comerç, el seguiment de l’acció “SENSE LLUM NO HI HA COMERÇ” ha estat per sobre del 70% al comerç associat que, de 12:00h a 12:15h, han deixat els establiments a les fosques per fer palesa la greu situació a què s’estan veient abocats per l’impacte del preu de l’energia als seus negocis, amb increments de factures de la llum que en molts casos, s’han triplicat.

El president de Barcelona Comerç, Salva Vendrell, acompanyat del vicepresident de l’entitat, Pròsper Puig, han advertit, acabada aquesta apagada simbòlica, que si no es prenen mesures urgents, en poques setmanes, hi haurà molts comerços que hauran de triar entre conservar llocs de feina o pagar la factura dels subministraments.

Tant Vendrell com Puig, també han avançat que en aquestes circumstàncies, i a diferència del que és habitual, no es preveu un increment de contractacions durant la campanya de Nadal.

Per tot plegat, han seguit insistint en les peticions que ja es van fer públiques per part de l’entitat fa uns dies, incidint en la importància que siguin ateses de forma urgent:

  • La rebaixa del tipus impositiu de l’IVA que s’aplica a la factura de l’electricitat, del 21% al 4%, com ja s’ha produït en el cas de la factura del gas.
  • La bonificació del 50% de les quotes de la Seguretat Social, fins a la fi de la primavera, 31 de maig de 2023.
  • La bonificació del 100% de les quotes del treball autònom fins a la fi de la primavera, 31 de maig de 2023.
  • L’atorgament d’ajudes directes a totes les empreses que així ho sol·licitin per mitjà de la compensació del 100 % del diferencial del cost en les factures de la llum amb relació a les de l’any anterior, des de l’1 de gener de 2022 i fins al 31 de maig de 2023.

#Sensellumnohihacomerç.

Els nostres socis

WONDER PHOTO SHOP
BY MIRELAE
BARĶ JOIERS
HERMANOS JURADO
PERSIANAS TARRAGĶ
FLOR DE LIS
ELEVATE CHIROPRACTIC
Carregant...
x
X