Eix Gran de Gràcia

Eix Gran de Gràcia

Tots els serveis i recursos per al comerç i la restauració de Barcelona, en un nou catàleg

11 d'agost de 2022

Els establiments comercials i de restauració de Barcelona tenen a la seva disposició el nou ‘Catàleg de serveis i programes per al comerç, la restauració i el consum 2022’. Es tracta d’un document que recull els principals recursos que l’Ajuntament de Barcelona posa al seu abast, amb la voluntat de donar-los a conèixer i facilitar-hi l’accés.

El comerç de Barcelona és una de les línies estratègiques de treball de l’Ajuntament de Barcelona. Per això, durant tot l’any, la Direcció de Comerç, Restauració i Consum de l’Ajuntament de Barcelona impulsa, també a través de Barcelona Activa, serveis i programes que ajuden a millorar els negocis de la ciutat, a afavorir-ne el relleu generacional i a acompanyar-los a l’hora de fer el salt al món digital, entre d’altres. Per tal de donar-los a conèixer al sector, l’Ajuntament de Barcelona ha preparat una versió actualitzada del ‘Catàleg de serveis i programes per al comerç, la restauració i el consum’, que recull els principals programes, recursos i serveis que es posen al seu abast. Entre les novetats en l’àmbit del comerç, hi destaquen: 

  • Cens d’activitats econòmiques en planta baixa. La Direcció de Comerç, Restauració i Consum realitza aquest cens periòdicament, amb la voluntat de conèixer com batega el teixit comercial de la ciutat. El cens, que ha passat de ser estàtic a ser continu, s’actualitza constantment mitjançant grans operacions de camp que permet identificar els locals en planta baixa que acullen una activitat econòmica. Les dades es poden consultar al visor comercial.
  • Ajuts ‘Aparadors vius’. Es tracta d’ajuts de fins a 2.000 € per facilitar el canvi de persianes cegues exteriors per persianes que possibilitin la visió de l’aparador de l’activitat comercial (encunyades, de malla o similar) amb la persiana baixada, per millorar la visibilitat del comerç de proximitat i dinamitzar l’activitat econòmica.
  • Àrees de Promoció Econòmica Urbana (APEU). Són un instrument de col·laboració publicoprivada que implica un nou model de governança que permet l’autogestió de les zones comercials i la millor gestió de les seves necessitats. Aquestes àrees poden ajudar Barcelona a promocionar i reactivar el seu comerç de proximitat. Des de la Direcció de Comerç, Restauració i Consum de l’Ajuntament de Barcelona s’impulsen diverses accions de sensibilització i iniciatives dirigides al sector per donar a conèixer les APEU i el seu desenvolupament, fent pedagogia sobre com poden ser útils pel comerç. 
  • Ajudes per a la transformació digital. La situació generada per la COVID-19 i la seva evolució ha demostrat la importància que té ser presents a l’entorn digital. Així, per millorar el nivell de maduresa digital dels establiments i donar resposta a les noves necessitats de la ciutadania, la Direcció de Comerç, Restauració i Consum de l’Ajuntament de Barcelona ha activat una línia de subvencions

La informació d’aquests recursos, així com tota la resta que es posen a disposició del sector comercial i de la restauració, ja es poden consultar dins el Catàleg de serveis i programes per al comerç, la restauració i el consum 2022’.

Ajuntament de Barcelona

Els nostres socis

PUNTO BLANCO
HOME GALLERY
BARÓ JOIERS
MAS FOOD LOVERS
CASAS
ESTANC I LOTERIA LA FONTANA
GASELA
Carregant...
x
X